29 Apr 2022

Samacheer kalvi 6th Science Term 3 Unit 6 Answers

Samacheer Kalvi 6th Science Term 3 Unit 6 Book Back Question and Answers/Solutions:

Samacheer Kalvi 6th Standard New Science Book Back 1 Mark and 2 Mark Question & Answers PDF uploaded and available below. Class 6 New Syllabus 2021 to 2022 Book Back Question & Answer solutions available for both English and Tamil Medium. Class 6 Science  Book Term 3 Unit 6 Hardware and Software Answers/Solutions are provided on this page. 6th Std Science Book is of 1st Term, 2nd Term consists of 7 units and 3rd Term consists of 6 units. All Units/Chapters of Term 1st, 2nd, 3rd Social Book Back One, and Two Mark Solutions are given below.

Check Unit wise and  6th New Science Book Back Question and Answers Guide/Solutions PDF format for Free Download. English, Tamil, Maths, Science, and Social Science Book Back Questions and Answers available in PDF. Check Science Book Back Solutions below. See below for the Samacheer Kalvi 6th Science Term 3  Unit 6 Book Back Answers PDF:




Samacheer Kalvi 6th Science Book Back Chapter 6 Term 3 Answers/Solutions Guide PDF:

Science Subject 1 Mark and 2 Mark Solutions Guide PDF available below. Click the Download option to download the book back 1 Mark & 2 Mark questions and answers. Take the printout and use it for exam purposes.

6th Science – Term 1 Unit 6

Hardware and Software

I. Choose the correct answer:

1. Find out the part that is not found in CPU?
(a) Mother Board
(b) SMPS
(c) RAM
(d) Mouse
Answer:
(d) Mouse

2. Which of the following is correct?
a. Free and Open source
b. Free and Traditional software
c. Passive and Open source
d. Passive and Traditional source
Answer:
a. Free and Open source

3. LINUX is a
(a) Paid Software
(b) Licensed Software
(c) Free and Proprietary software
(d) Free and Open-source software
Answer:
(d) Free and Open-source software

4. Find out Paid and Proprietary software from the given list
a. Windows
b. MAC OS
c. Adobe Photoshop
d. All the above
Answer:
d. All the above

5. _______ is a Operating System
(a) Android
(b) Chrome
(c) Internet
(d) Pendrive





II. Match the following:

1. MAC OS Free and Open source Software
2. Software Paid and Proprietary Software
3. Hardware Input Device
4. Keyboard RAM
5. LINUX Geogebra

Answer:

1 – ii; 2 – v; 3 – iv; 4 – iii; 5 – i

III. Short Answer:

1. What are Hardware and Software?
Answer:
Hardware:

  1. Hardware is the parts of the computer which we can touch and feel.
  2. Hardware includes input and output devices, Cabinet, Hard disk, Mother Board, SMPS, CPU, RAM, CD Drive and Graphics card.

Software :

  1. Software are programmed and coded application to process the input information.
  2. The software processes the data by converting the input information into coding or programmed language.
  3. Touching and feeling is not possible. But, we can see the functions of the software in the form of output.

2. What do you mean by Operating System? How does it work?
Answer:

  1. System Software (Operating System) is software that makes the hardware devices process the data inputted by the user and to display the result on the output devices like Monitor.
  2. Without the operating system, computer cannot function on its own.
  3. Some of the popular operating system are Linux, Windows, Mac, Android etc.

3. What is Free and Open Source Software? Give any two examples?
Answer:

  1. Free and open software is available at free of cost and can be shared to many end-users.
  2. Free software is editable and customizable by the user and this leads to update or development of new software.
  3. Examples: 1. Linux, 2. Geogebra.

Other Important links for 6th Science Book Back Answers Solutions:

Click here to download the complete Samacheer Kalvi 6th Science Book Back Solutions – 6th std Science Book Back Solutions




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *